DOLAR 32,4959 0.1%

BEĞENDİM

ABONE OL

BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemizi, ilimizi ilçemizi Mengen’i tüm dünyada Temsil eden aşçılarımızın büyük buluşmasına ilk defa 18 ülkeden yabancı mutfak şefleri katılacak ve ilk defa yabancı şeflerin yarışacağı yabancı jüri üyelerinin değerlendireceği “ULUSLAR ARASI AŞÇILIK KUPASI MENGEN 2018 “yarışması düzenlenecek.  Yarışma TİKA ve TAŞPAKON’un birlikteliği  Mengen Belediyesinin ev sahipliğinde EKOL  FOOD ve CRYSTAL ENDÜSTRİYEL’in destekleri ile düzenlenecektir. Bu yarışma ile birlikte Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali Uluslararası bir seviyeye taşınmış olacak.

Festivale katılım sağlayacak Ülkeler; Lübnan, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Malezya, Mısır, Bosna Hersek,Sırbistan,Bangladeş,Singapur,Özbekistan,Kırgızistan,Ukrayna,Ürdün,Filistin,Maldivler,Almanya,Hollanda  ve KKTC.

1. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalimizde Ulusal Mutfak Zirvesini gerçekleştiriyoruz.
  2. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalimizde Ülkemizin 7 Bölgesinden 70 Kentimizin özgün yemekleri TAŞPAKON’a bağlı 7 Federasyon ve 62 Dernek tarafından hazırlanarak 7 Bölge 70 Lezzet temasında her Kentin standlarında o Kentin özgün yemekleri Festivalimize katılacak konuklara ve halka ikram edilecek.

Dev tencerede yapılacak rekor denemesi, ayrıca Ulusal Aşçılar Federasyonunun yapacağı 1,5 tonluk keşli, peynirli, tavuklu erişte makarna halka dağıtacak.

Mengen Aşçılar ve Turizm Derneği ilk Festivalimizden itibaren süregelen  bayanlar arası yemek yarışmasını düzenleyecek.

Birçok mutfak etkinlikleri ile birlikte sevilen sanatçılarımızdan Atiye, Mithat Körler, Alp Arslan, Mehmet Şafak ve Mengenli Sanatçılarımızın iki akşam verecekleri konserlerle Festivalimiz çok renkli, çok heyecanlı coşkulu bir kalabalıkla gerçekleştirilecek.

Festivalimize katılım veren Tüm sivil toplum örgütlerimize, Resmi ve Özel Kurum ve Kuruluşlara, çok değerli sponsorlarımıza, yerli ve yabancı tüm katılımcılarımıza, yerel ve ulusal basınımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Turhan BULUT

Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı

Mengen Belediye Başkanı

mengen 2018 festival

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.