DOLAR 32,5291 0.24%
EURO 34,8639 0.36%
ALTIN 2.487,261,03
BITCOIN 1984425-3,98%
Bolu
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

r
r

2015 İN EN BAŞARILI SİYASETÇİLERİ SEÇİLDİ

ABONE OL
4 Ocak 2023 15:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2015 yılının son günlerini yaşarken Havadis gazetesi ilimizin 2015 yılındaki en başarılı siyasetçilerini seçti.

 

2015 yılının en başarılı siyasetçilerini seçen Havadis gazetesi bu kategoride 6 isme yer verdi.

 

ERCOŞKUN İLK SIRAYI KAPTI

Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun listenin başında yer aldı. Ercoşkun siyasi anlamda ilimize çok fazla bir katkıda bulunamasa da 2015 yılı içerisinde yapılan 2 seçimde de Ak Parti listesinde ilk sırayı alma başarısıyla listenin başında yer aldı. Parti içi ve dışından Ali Ercoşkun’un seçimlerde listede ilk sırada yer almaması için büyük bir muhalefet oluşurken Ercoşkun’un bu muhalefete rağmen her iki seçimde de Ak Parti Milletvekili sıralama listesinde ilk sırayı alması, gazete tarafından da büyük bir siyasi başarı olarak gösterildi. Ercoşkun’un listede ilk sırayı alma dışında seçim sürecinde ve sonrasında gösterdiği performans başarılı bulunmadı.

 

TEK KADIN ADAY OLARAK DİKKAT ÇEKTİ

1 Kasım seçimlerinde ilimiz tek kadın Milletvekili adayı olan MHP’li Mihriban Yerlikaya, en başarılı siyasiler listesinde 2 inci sırada yer aldı. Yerlikaya’nın medeni cesareti ve siyasetteki kadın varlığını gösteren çabaları listeye girmesini sağladı. Ayrıca seçim sürecinde kazanma ihtimali olmamasına rağmen maddi ve manevi tüm gücüyle çalışarak seçimlerin en çalışkan Milletvekilleri arasında yer alan Yerlikaya, seçim sonrası da bir köşeye çekilmeyip partisi için çalışmalarına devam etmesi, listedeki 2 sırayı almasına neden oldu.

 

TEMİZ, TEMİZ SİYASET YAPTI

2015 yılının ilimizdeki en başarılı siyasetçileri sıralamasında 3 üncü sıra CHP’li Elfaz Temiz’in oldu. Seçim sürecinde partili partisiz herkesin sevgisini kazanan ve olumlu, barışçıl, hoşgörülü siyasetiyle dikkat çeken Temiz, gösterdiği başarıyla listede 3 sırada yer aldı. CHP’         de Burak Cop gibi bir ismin listeye girmesiyle CHP’nin ilimizde Milletvekili çıkartmasının tehlikeye düşmesinin önlenmesindeki en önemli isim olarak dikkat çeken Elfaz Temiz, Tanju Özcan’ın seçimi kazanmasının arkasındaki ilk isim olarak da dikkat çekti. Temiz ayıca seçim sonrası da partisi için her türlü ayak oyunlarına rağmen yaptığı özverili çalışmayla listede yerini aldı.

 

DOĞANAY HAK ETTİ

Listenin 4 sırasında ise Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay yer aldı. Yüksel Coşkunyürek’in 7 Haziran seçimlerindeki başarısızlığından sonra İl Başkanlığı görevine atanan Nurettin Doğanay’ Coşkunyürek’le birlikte yok olmaya başlamış Ak Partiyi ekip arkadaşlarıyla birlikte toparlamayı başardı. 1 Kasım seçimlerinde de İl Başkanı olarak göstermiş olduğu performansla Ak Parti’nin ilimizde yakaladığı başarının baş mimarlarından biri oldu. Doğanay bu başarısıyla 2015 yılı ilimizdeki en başarılı siyasiler listesinde 4 sırada kendine yer buldu.

 

MHP’YE FARKLI BİR RENK GETİRDİ

2015 yılının ilimizdeki en başarılı siyasileri listesinde 5 sırayı MHP Kadın Kolları Başkanı Emine Kendirci aldı. Yıllardır bir türlü teşkilatlanmayı başaramayan MHP İl Kadın Kolları Başkanlığına atandıktan sonra MHP’ye farklı bir renk getiren Kendirci, oluşturduğu çalışkan ve özverili kadın kolları yönetimiyle de dikkat çekti. Erkek egemen bir parti olarak bilinen MHP’ye kadın eli değdiğini gösteren Emine Kendirci, kısa zamanda gösterdiği başarıyla listede kendine yer buldu.

 

BULUT SÖZLERİNİ TUTTU

Listemizde 6 ıncı sırada Mengen İlçesinin CHP’li Belediye Başkanı Turhan Bulut yer aldı. Bulut muhalefet Belediye Başkanı olmasına rağmen 30 Mart yerel seçimlerinde Mengen halkına verdiği bir çok sözü yerine getirmeyi başardı. Kısıtlı imkanlara Mengen’e özveri ile hizmet eden Turhan Bulut, ilimiz de en dikkat çeken Belediye Başkanlarından biri oldu. Yaptığı çevre düzenlemelerinde Mengen’in kültürünü de ön planda tutan Turhan Bulut, listede kendine yer bulmayı başardı.

2015-12-17-2015-in-en-basarili-siyasetcileri

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.